Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Västernorrland


RF-SISU Västernorrland vill få in in förslag på personer som är kvalificerade att få svensk idrotts högsta utmärkelse - RF:s förtjänsttecken. Utmärkelsen delas ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2023.
 

Semesterstängt i juli

(2022-06-30 10:00)
Under juli är våra kanslier stängda. Ha en härlig sommar så ses vi i höst!
 
RF-SISU Västernorrland söker två idrottskonsulenter med placering i Ångermanland. Kanske är du en av dem?
 
"Nu är vi på slutspurten och vi kan summera en vår som innehållit både förändring och aktiviteter. Jag får börja med att tacka för det stora förtroendet att som ordförande få representera idrotten i Västernorrland de kommande två åren".
 
Den 12 september bjuder vi in till en föreningskväll i samtliga sju kommuner. Med oss digitalt har vi föreläsaren Stefan Söderfjäll med mångårig erfarenhet inom motivation, teamarbete och ledarskap. För dig som är föreningsledare!
 
Det går fortfarande bra att redovisa utbildningsverksamhet. Ni föreningar och förbund som avslutat er utbildningsverksamhet (lärgrupper, föreläsningar, kurser, processarbete och kulturarrangemang) passa på att redovisa innan semester och ledighet.
 
Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller för årets inkomstdeklaration.
 
Under torsdagen genomfördes RF-SISU Västernorrlands distriktsstämma för 2022. Hans Rosengren, Ramvik, valdes till ny ordförande efter avgående Susanne Öberg. "Det är naturligtvis en jättestor ära och ett förtroende", säger Rosengren.
 
Nu har vi tre personer igång som stöttar er idrottsföreningar med sommarens idrotts- och fotbollsskolor. Tveka inte att kontakta dem!
 
Sundsvallsbördiga Annika Zell har blivit världsmästare tre gånger om i skidorientering, vunnit O-ringen i orientering och jobbat som elitidrottstränare. Sedan 1 februari är hon ny idrottskonsulent i Västernorrland. Varmt välkommen Annika!
 
Den 9 maj kl 17.30 bjuder vi in till en kväll för inspiration och dialog i sju kommuner. Svenska fotbollsdamernas förbundskapten Peter Gerhardsson gästar via länk - utlottningar och goodiebags till deltagarna. Välkomna till en framåtsyftande kväll!
 
Flyktingströmmen till Sverige ökar och idrottsrörelsen kan bidra med bra fritidsaktiviteter för barnen som kommer hit. Läs om hur din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.
 
Barn och ungas idrottande har minskat kraftigt under pandemin och en ny rapport visar att mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden. Allra mest har idrottandet minskat i Västernorrland visar siffror som släpptes under tisdagen.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som nu utformats i dialog med specialidrottsförbunde...
 
Allt fler kvinnor återfinns på ordförandeposter. Vi har pratat med 15 av dem och hört vad de tycker är bäst med att vara ordförande i just sina föreningar. Läs och njut!
 
12


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsallians...

Se all info