Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Västernorrland


När de var bara 15 aktiva bestämde Vårby IK sig för att satsa. Med eldsjälar vid rodret och ett samarbete med RF-SISU Västernorrland har föreningen jobbat med hjälp av folkbildning för att vänd trenden. Se filmen om deras fantastiska utvecklingsre...
 
Folkhälsomyndigheten påminner idag idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. RF uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridnin...
 
Under fredagen samlade Riksidrottsförbundet företrädare för samtliga specialidrottsförbund. Syftet var att få inspel i det pågående arbetet med att analysera fördelning av tidigare krisstöd och eventuella justeringar.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 1 miljard kronor i förlängt ekonomiskt stöd på grund av corona för 2020. Det meddelade regeringspartierna tillsammans med samverkanspartierna, Centerpartiet och Liberalerna idag lördag.
 
Hur får man unga att vilja engagera sig som ledare i sin förening? Det vet Essviks AIF hur man gör. Genom egna satsningen Unga Ledare har de ett tiotal unga igång som både hjälper varandra, utvecklar föreningen och sig själva.
 
Du kanske har gått en tränarutbildning via ditt idrottsförbund redan. Det gör ingenting. Tvärtom. Genom att komplettera med grundutbildningen för tränare får man ytterligare verktyg till ett lyckat tränar- och ledarskap.
 
Regeringen har idag presenterat sitt förslag till ett förlängt stöd till idrottsrörelsen på 1 miljard kronor för år 2020 samt presenterat att man skickar förslag till undantag av ordningslagen för idrott och kultur på snabbremiss.
 
Idrottsrörelsens högsta utmärkelse – RF:s förtjänsttecken i Guld – delas ut vid Riksidrottsmötet vartannat år. Fram till den 1 september kan man nominera idrottsledare inför Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2021.
 
Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Västernorrland kommer vi ha semesterstängt under ett par veckor i sommar.
 
På grund av coronapandemin är många barn och ungdomar besvikna över inställda cuper och större tävlingar. Funderar ni på att hitta på något annat för att bibehålla glädjen och kraften i föreningens ungdomsverksamhet? Sök ekonomiskt stöd för det.
 
Sportsändningarna fylls återigen av idrottens tävlingsverksamhet. Men coronakrisen med dess följdeffekter är inte över. Nu behövs ytterligare 500 miljoner kronor från regeringen för att idrotten i länet och övriga landet ska klara av juli-septembe...
 
Inför måndagens kommunfullmäktigemöte i Sundsvall samlades representanter från olika idrotter i Sundsvall för att uppvakta de lokala politikerna. Målet är att få vara delaktiga i att ta fram en långsiktig idrottspolitisk strategi i kommunen.
 
Idrotten är extremt viktig för folkhälsan. Samtidigt finns ett skriande behov av fler och bättre anpassade idrottsanläggningar. ”Låt oss vara med i arbetet med en idrottspolitisk strategi" skriver idrottsrepresentanter i en gemensam skrivelse.
 
I dag börjar stödet till de idrottsföreningar som drabbats ekonomiskt av coronapandemin att betalas ut. 127 föreningar i Västernorrland får sammanlagt stöd på 4 880 000 kronor.
 
RF får många frågor om hur man ska tänka kring inomhusidrott och idrott med närkontakt, utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna råd till idrotten. Här reder vi ut läget just nu.
 
12


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsalliansen.se

Se all info