Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Västernorrland


Den ideella ryggraden i idrottsrörelsen har fått sig en knäck efter pandemin. För att påminna om vikten av ideella insatser och vad du får tillbaka som ideell i idrotten har RF tillsammans med Folkspel intervjuat ledare om vad som driver dem.
 
Idrottsrörelsen är hårt prövad efter pandemin och de ökade bränslekostnaderna drabbar både föreningar och enskilda utövare. Distriktsidrottscheferna i norr har tillsammans gått ut med en debattartikel för att uppmärksamma kommunerna om problemet.
 
Socialminister Jakob Forssmed (KD) och sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) presenterade idag regeringens kommande budget. För idrotten innebär det stöd för att bryta ensamhet för äldre och fritidskort för barn och unga.
 
Fotbollsföreningen Modo FF saknade dialog och samarbete mellan lagen. Tack vare ett medvetet arbete med ledarträffar har föreningen nu både skapat större gemenskap och fått ökat engagemang.
 
Anundsjö IF är en anrik flersektionsförening med lång historia som precis firar 100 år. För att skapa ytterligare vi-känsla pågår just nu ett arbete med gemensam värdegrund, vision och värdeord.
 
Sundsvall Mosquitoes är en av många idrottsföreningar som drabbades hårt av medlemstapp under pandemin. För att vända utvecklingen såg de att ett stort arbete med rekrytering behövdes göras.
 
Riksidrottsförbundet släpper idag råd och tips till förbund och föreningar hur de kan minska elanvändning, minska kostnader och bidra till lägre elpriser i samhället.
 
Både radio och tv uppmärksammade budskapet med Idrottens dag – för barnens rätt till idrott och hälsa. Cirka 35 skolor och omkring 70 idrottsföreningar deltog från länet och vi hade förtroendevalda på plats på tre orter.
 
Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vårt uppdrag är att skapa möjligheter för föreningarnas utveckling. Vill du vara med och arbeta med att stärka framtidens idrottsföreningar i Sundsvall/Timrå med omnejd?
 
Var med när Skatteverket har webbseminarier för idrottsföreningar när det gäller inkomstdeklaration och för idrottsföreningen som arbetsgivare.
 
Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vårt uppdrag är att skapa möjligheter för föreningarnas utveckling. Vill du vara med och arbeta med att stärka framtidens idrottsföreningar i vackra Höga Kusten?
 
RF-SISU Västernorrland vill få in in förslag på personer som är kvalificerade att få svensk idrotts högsta utmärkelse - RF:s förtjänsttecken. Utmärkelsen delas ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2023.
 

Semesterstängt i juli

(2022-06-30 10:00)
Under juli är våra kanslier stängda. Ha en härlig sommar så ses vi i höst!
 
RF-SISU Västernorrland söker två idrottskonsulenter med placering i Ångermanland. Kanske är du en av dem?
 
"Nu är vi på slutspurten och vi kan summera en vår som innehållit både förändring och aktiviteter. Jag får börja med att tacka för det stora förtroendet att som ordförande få representera idrotten i Västernorrland de kommande två åren".
 
12


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsallians...

Se all info