Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Västernorrland


En färsk nationell sammanställning visar en historisk minskning av idrottsaktiviteter under våren 2021, i spåren av pandemin. I Västernorrland var tappet 27 % bland barn och unga. För personer med funktionsnedsättning var minskningen hela 95 %.
 
Från och med den 1 december är det krav på antingen vaccinationsbevis eller särskilda smittskyddsåtgärder vid idrottsarrangemang inomhus för fler än 100 åskådare.
 
På grund av oro för ökad spridning av covid-19 vill nu Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.
 
CK Örnen har gått från under 100 medlemmar till över 500 sedan de bestämde sig för att involvera unga och utveckla verksamheten så att den passar många. Den nya anläggningens utformning är ett gott exempel på där de unga varit med och påverkat.
 
I Domsjö IF:s F07-lag jobbar ledarna inte bara med fotbollsutveckling, utan även med utveckling av individerna genom lärgrupper. "I år vill vi att de ska bli modigare, så då jobbar vi med det specifikt", säger Ulrika Sondell, tränare.
 
En bra attityd stärker laget – och jaget. För tjejerna i BK Örnen var det just attitydsfrågor på agendan när de jobbade tillsammans med lärgruppsmaterialet Skippa attityden. Vi fångade deras arbete i en film. Häng med!
 
Att vara med i en idrottsförening är så mycket mer än att bara utföra en idrott. Genom de goda samtalen kan idrotten förena och utveckla personer. Den 18-24 oktober lyfter vi folkbildningen extra på vår sajt och i sociala medier.
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under perioden 1 maj–28 september? Då kan ni söka kompensationsstöd. En nyhet är ett lättare ansökningsförfarande för föreningar som ansöker om summor under 25 000 kr.
 
Under fredagen var Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson på besök i Sundsvall för att prata med kommunen om idrottsrörelsens betydelse för samhället. Han mötte också unga idrottsledare och skolrepresentanter i Bredsand.
 
Nu lanserar vi en föreningsreporter i Västernorrland! Under tre månader kommer journalisten Miriam Maul, 26, att göra reportage från idrottsföreningar runt om i länet.
 
Onsdagen den 29 september är dagen då livet återgår till det (nya) normala. En rad restriktioner som påverkar idrotten tas bort och idrottsrörelsen kraftsamlar för en efterlängtad återstart.
 
Nu har vi premiär för en ny utbildning för barn- och ungdomsledare. Utbildningen i rörelseförståelse ger en ny dimension till de vanliga idrottsspecifika träningarna. Kvällsutbildningen körs i Kramfors, Härnösand, Örnsköldsvik och Sundsvall.
 
I fredags arrangerades Idrottens dag på över 400 skolor i landet. Vi var på plats på Lillängets skola i Sollefteå där barnen fick prova fem olika idrotter. ”Det blev verkligen en glädjens och rörelsens dag” säger projektledaren Emilia Aldengård.
 
Fredagen den 24 september är det dags för Idrottens dag. Då kommer 80 000 barn på 400 skolor i 135 av Sveriges kommuner att inspireras till rörelse och träning och få prova på olika idrotter. I Västernorrland deltar barn från nio skolor.
 
Under förra veckan var det extra fokus på demokratin i länet och i lördags var vi på plats vid demokratistugan i Örnsköldsvik för att visa upp vår verksamhet och prata om demokratins betydelse för idrottsrörelsen.
 
12


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsallians...

Se all info