Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Västernorrland


Just nu är det mycket att hålla reda på för idrotten: restriktioner i kommunernas verksamhet, den nya pandemilagen och sedan tidigare Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Så vilka får egentligen träna, var och hur?
 
Från måndag den 25 januari öppnar kommunala idrottsanläggningar i länet upp för träning för barn och unga födda 2005 och senare. Träningen ska ske på ett smittsäkert sätt och man ska undvika trängsel enligt pandemilagen och nationella allmänna...
 
Regeringen gav idag, torsdag, tydligt besked att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.
 
Den 15 januari öppnar ansökan om kompensationsstöd för corona. Idrottsföreningar kan då ansöka om kompensation för ekonomiska förluster under fjärde kvartalet 2020.
 
Sedan årsskiftet har RF-SISU Västernorrland en ny roll. Alireza Samadi, 32 år från Härnösand, är ny verksamhetskoordinator och ska bland annat jobba med utveckling av utbildningar och att coacha organisationens utbildare.
 
Sedan i november har Kramfors en ny idrottskonsulent på plats. Fanny Libell driver RF-SISU Västernorrlands nya äldresatsning i Sollefteå samt ska arbeta med föreningar runt om i Kramfors, Sollefteå och Härnösand.
 
Brist på träningsanläggningar och dålig folkhälsa. Det är verkligheten i Sundsvall. Nu ska en idrottspolitisk strategi tas fram 2021. – Vi behöver en övergripande målbild, säger Niklas Evaldsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sundsvall.
 
Tolv föreningar har utsetts till vinnare i vår adventskalender 2020. Stort grattis till alla som deltagit och tack för fantastiskt engagemang och härliga motiveringar!
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
En aktivitetsväska fullproppad med material för att kunna göra lekar och övningar med rörelseförståelse. Dessutom en kväll för att utbilda upp till 15 personer i föreningen. Det är priset bakom vår sista lucka i adventskalendern. Var med och tävla!
 
Regeringen har idag meddelat skärpta restriktioner och bland annat uppmanat alla kommuner att stänga sina kommunala idrottshallar.
 
Ett bokpaket från SISU Idrottsböcker fyllt av inspirerande idrottslitteratur till era aktivitetsledare. Det är priset bakom vår tredje lucka i adventskalendern. Tre föreningar har chans att vinna så ta chansen – var med och tävla!
 
Hur ska ”enstaka matcher eller tävlingar” för barn födda 2005 och senare tolkas? Och vad gäller för personer födda 2004 och tidigare från 14 december? RF tillsammans med Folkhälsomyndigheten vill nu hjälpa föreningar och förbund med förtydliganden.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade idag föreskrifter och nationella allmänna råd som träder i kraft den 14 december. Träning under smittsäkra former och om möjligt utomhus tillåts nu även för de som är 16 år och äldre.
 
En utbildning för två av era tränare till ett värde av upp till 2000 kronor per person. Det är priset bakom vår andra lucka i adventskalendern. Tre föreningar har chans att vinna så ta chansen – var med och tävla!
 
12


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsalliansen.se

Se all info