Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Västernorrland


Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Västernorrland kommer vi ha semesterstängt under ett par veckor i sommar.
 
På grund av coronapandemin är många barn och ungdomar besvikna över inställda cuper och större tävlingar. Funderar ni på att hitta på något annat för att bibehålla glädjen och kraften i föreningens ungdomsverksamhet? Sök ekonomiskt stöd för det.
 
Sportsändningarna fylls återigen av idrottens tävlingsverksamhet. Men coronakrisen med dess följdeffekter är inte över. Nu behövs ytterligare 500 miljoner kronor från regeringen för att idrotten i länet och övriga landet ska klara av juli-septembe...
 
Inför måndagens kommunfullmäktigemöte i Sundsvall samlades representanter från olika idrotter i Sundsvall för att uppvakta de lokala politikerna. Målet är att få vara delaktiga i att ta fram en långsiktig idrottspolitisk strategi i kommunen.
 
Idrotten är extremt viktig för folkhälsan. Samtidigt finns ett skriande behov av fler och bättre anpassade idrottsanläggningar. ”Låt oss vara med i arbetet med en idrottspolitisk strategi" skriver idrottsrepresentanter i en gemensam skrivelse.
 
I dag börjar stödet till de idrottsföreningar som drabbats ekonomiskt av coronapandemin att betalas ut. 127 föreningar i Västernorrland får sammanlagt stöd på 4 880 000 kronor.
 
RF får många frågor om hur man ska tänka kring inomhusidrott och idrott med närkontakt, utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna råd till idrotten. Här reder vi ut läget just nu.
 

Kallelse till extrastämma

(2020-06-08 12:14)
Efter ordinarie årsmöte för RF-SISU Västernorrland uppmärksammades att röstningen vid punkt 16 a. Val av tre övriga ledamöter för en tid av fyra år, inte gått korrekt till. Därför kallar vi till extra årsmöte tisdag den 16 juni, 18.00.
 
Idrotten behöver förlängt krisstöd från regeringen. Sveriges idrottsföreningar har ansökt om totalt 1,3 miljarder i kompensationsstöd för corona – av dem är 149 ansökningar från Västernorrland. Regeringens krispaket på 500 miljoner räcker inte.
 
Regeringen meddelade idag att det från den 13 juni är tillåtet för symtomfria personer att resa fritt inom landet.
 
Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
Dopning finns överallt men är svårt att ta på. Föreningar med egna gymanläggningar kan nu utbilda sin personal för att förebygga och minska utbredningen. Utbildningen med 100% Ren hårdträning sker via webben den 2 juni.
 
Folkhälsomyndigheten gav idag besked att det just nu inte är möjligt att ändra de allmänna råden för att öppna för tävling och matcher på seniornivå. RF har fortsatt dialog för att så mycket idrottsverksamhet som möjligt ska kunna genomföras.
 
Nu kan idrottsföreningar ta emot sommarjobbare som finansieras helt av kommunen. Örnsköldsviks Kommun efterfrågar nu intresseanmälningar från föreningar och näringsliv.
 
Efter tolv år som ordförande för RF-SISU Västernorrland har han nu tackat för sig. "Det har varit fantastiskt att få vara med och påverka sådant som man tycker är viktigt", säger Ulf Näslund om sitt förtroendeuppdrag.
 
12


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsalliansen.se

Se all info