Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Västernorrland


Idrotten behöver förlängt krisstöd från regeringen. Sveriges idrottsföreningar har ansökt om totalt 1,3 miljarder i kompensationsstöd för corona – av dem är 149 ansökningar från Västernorrland. Regeringens krispaket på 500 miljoner räcker inte.
 
Regeringen meddelade idag att det från den 13 juni är tillåtet för symtomfria personer att resa fritt inom landet.
 
Folkhälsomyndigheten häver från och med 14 juni råden till idrotten om att undvika närkontakt, undvika onödiga resor och att skjuta upp eller ställa in matcher och tävlingar.
 
Dopning finns överallt men är svårt att ta på. Föreningar med egna gymanläggningar kan nu utbilda sin personal för att förebygga och minska utbredningen. Utbildningen med 100% Ren hårdträning sker via webben den 2 juni.
 
Folkhälsomyndigheten gav idag besked att det just nu inte är möjligt att ändra de allmänna råden för att öppna för tävling och matcher på seniornivå. RF har fortsatt dialog för att så mycket idrottsverksamhet som möjligt ska kunna genomföras.
 
Nu kan idrottsföreningar ta emot sommarjobbare som finansieras helt av kommunen. Örnsköldsviks Kommun efterfrågar nu intresseanmälningar från föreningar och näringsliv.
 
Efter tolv år som ordförande för RF-SISU Västernorrland har han nu tackat för sig. "Det har varit fantastiskt att få vara med och påverka sådant som man tycker är viktigt", säger Ulf Näslund om sitt förtroendeuppdrag.
 
Den 1 maj öppnar RF ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Stödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen.
 
Specialdistriktsidrottsförbunden i Västernorrland har gjort ett historiskt val. 45-åriga Susanne Öberg, Bollstabruk, har valts till ny ordförande för RF-SISU Västernorrland. Hon är första kvinnan på posten sedan förbundet bildades för 115 år sedan.
 
Riksidrottsstyrelsen (RS) har beslutat om ramar och övergripande principer för fördelning av regeringens krispaket. Föreningar och förbund kommer kunna söka krisstöd från första maj och RS kan ta beslut om utbetalning i mitten av juni.
 
Folkhälsomyndighetens allmänna råd gäller. Men nytt för idag är undantag på en punkt: Barn till och med 18 år får spela matcher, tävlingar och cuper – om riskbedömning görs som tar hänsyn till övriga råd och gällande förbud.
 
För att ge föreningar möjlighet att ställa om verksamheten och fortsätta träna under coronakrisen går det att söka stöd från RF-SISU Västernorrland.
 
Med tanke på coronapandemin ställer vi om våra fysiska folkbildnings- och utbildningstillfällen. Vårens kursutbud är därför omgjort för att genomföras digitalt. Det blir också premiär för en digital årsstämma.
 
Folkhälsomyndigheten har idag gjort ett förtydligande vad gäller de allmänna råden kopplat till träningsmatcher. Precis som tidigare följer Riksidrottsförbundet råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.
 
Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det är Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer.
 
12


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsalliansen.se

Se all info