Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Västernorrland


Under förra veckan var det extra fokus på demokratin i länet och i lördags var vi på plats vid demokratistugan i Örnsköldsvik för att visa upp vår verksamhet och prata om demokratins betydelse för idrottsrörelsen.
 
Idrottsrörelsen ges 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022. Det meddelar idrottsminister Amanda Lind. Regeringen pekar på att stödet ska underlätta återstart och öka deltagandet för barn, unga och personer med funktionsnedsättni...
 
Hur pratar vi samtycke, känslor och gränser med barn i föreningslivet? Den 20-26 september lyfter Rädda Barnen frågan om våld och sexuella övergrepp lite extra. Alla föreningar är välkomna att delta helt kostnadsfritt.
 
Demokratistugan kommer till Västernorrland 8–13 september som en del i att uppmärksamma, fira och värna Sveriges demokrati som i år fyller 100 år. Vi är på plats på torget i Örnsköldsvik på lördag 11 september.
 
Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Samtidigt slopas kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap. Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka igen.
 
350 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under andra halvåret 2020 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 37 miljoner...
 
Arbetet med att ta fram en idrottspolitisk strategi för Sundsvalls kommun är äntligen igång. Nu har idrottsföreningar och privatpersoner möjlighet att svara på en enkät fram till den 30 september. Ta chansen!
 
Kommunerna står för den största finansieringen av idrottsanläggningar i Sverige. "Det är ett tufft uppdrag", konstaterar Niklas Evaldsson, ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Sundsvall som välkomnar en nationell stödfunktion.
 
Sverige ligger 25 år efter Danmark i utveckling av idrottsanläggningar. Regeringen måste inrätta ett nationellt stöd för innovation och modernisering för att inte riskera att tappa ännu mer och förhindra ökad ojämlikhet.
 
Nu har idrottsföreningarna i Höga Kustens kommuner möjlighet att ge synpunkter på Leader Höga Kustens nya strategi för landsbygdsutveckling. Strategin lägger grunden för vilka lokala utvecklingsinitiativ som kan förverkligas de närmaste åren.
 
Egentligen var det en slump att han började engagera sig i ortens idrottsförening. Nu, åtta år senare, är han fortfarande ordförande men även ledamot i RF-SISU Västernorrland. Möt Hans Rosengren från Ramvik – ”mannen utan idrott”.
 
Idrottsrörelsen har glädjande nog kunnat återgå mer och mer till vanlig verksamhet under våren och sommaren, men några restriktioner finns ännu kvar och smittan ökar vecka för vecka. Här är läget för idrotten just nu.
 
Den 31 augusti möter du kunniga och engagerade Carolina Klüft i en digital föreläsningskväll som handlar om att behålla glöden i en tuff tid och motivera barn och unga till fortsatt idrottande. Sista anmälningsdag är 27 augusti.
 
Från och med den 15 juli gäller ytterligare lättnader som berör idrotten. Men fortfarande gäller att trängsel ska undvikas.
 
Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Västernorrland kommer vi ha semesterstängt under tre veckor i sommar.
 
12


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsallians...

Se all info