Hoppa till sidans innehåll

Krav om registerutdrag

11 DEC 2019 11:30
Vid Riksidrottsmötet skärptes reglerna för att skydda barn och ungdomar inom idrotten. Från den 1 januari ska föreningar begära in ett begränsat registerutdrag från de inom föreningen som har direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2019 11:30

För att öka säkerheten för barn och ungdomar inom vår förening införs ett krav på kontroll av ledare och andra personer i föreningen som är i regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Det är den enskilde ledaren själv som ska begära ett utdrag från Polisen som visas upp för speciellt utvalda personer inom föreningen.

De utvalda personerna kontrollerar utdraget och dokumenterar att kontrollen har genomförts. Själva utdraget ska alltså inte arkiveras hos föreningen.

Det begränsade registerutdraget innehåller endast brott som innebär mycket allvarliga kränkningar av andra människor och visar inte "mindre brott" som exempelvis fortkörning.

Att begära in utdrag är en del av det förebyggande arbetet för en tryggare idrott och något som ska gälla för alla, oavsett hur länge en person har verkat i en förening eller hur väl ni känner varandra.

 På Riksidrottsförbundet (rf.se) finns en sida med frågor och svar kring detta.

Här finns mer att läsa!

Skribent: Veronica Litström
E-post: Adressen Gömd


OFFICIELL FÖRENINGSLÅT


SAMARBETSPARTNERS

mondifolksam

Postadress:
Kramfors-Alliansen
Krongatan 1
87234 Kramfors

Kontakt:
Tel: 061212700
E-post: info@kramforsallians...

Se all info